SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement hoeft niet duur te zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende luxe telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te hebben is er de zogeheten “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telefoniecontract waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per maand betaalt een stuk lager zullen zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een SIM Only abonnement koopt voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas starten bij €28. Je bespaart al gauw 50% of meer op de kosten van je abonnement.
sim only telfort

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de smartphone. Bij een standaard telefoon met abonnement betaal je je maandelijkse kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone regelen dat je na de contractduur je toestel voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door het hebben van een SIM Only abonnement, verlaag je de vaste lasten. De meeste mensen betalen meestal meer voor de smartphone bij hun abonnement, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een abonnement zonder smartphone is dat je als consument zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral slim voor de afnemer die snel een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een Samsung smartphone zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only zonder aansluitkosten

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is over het algemeen sufficient om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top