SIM Only 800 | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een telefoonabonnement kan betaalbaar zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goedwerkende mobiele telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te kopen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telecomabonnement waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je per jaar betaalt redelijk minder hoog zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een telefonie abonnement ondertekent voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas aanvangen bij €26. Je bespaart al gauw een flimk bedrag op de kosten van je internet en mobiel bellen abonnement.
sim only abonnement

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoon met abonnement koop je je jaarlijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel regelen dat je na de contractduur je telefoon voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, investeer je minder in vaste lasten. De meeste consumenten betalen namelijk meer voor het toestel bij hun belcontract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk schaduwzijde van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als afnemer zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een abonnement is een abonnement voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral ideaal voor de klant die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only 800
sim only aanbiedingen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is in de meeste gevallen voldoende om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top