SIM Only telefoon abonnement vergelijken | Tips en informatie bij vergelijken

Een telefoonabonnement is soms ook goedkoop! En ook zeker als je al in het bezit bent van een mooie luxe telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te kopen is er de bekende “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een contract waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een luxe telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je maandelijks betaalt aanzienlijk minder hoog worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een internet en mobiel bellen abonnement ondertekent voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas beginnen bij €30dertig euro27 euro. Je bespaart al gauw een flimk bedrag op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only aanbiedingen

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement betaal je je periodieke kosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon regelen dat je na de duur van je contract je telefoon voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only telefoon abonnement vergelijken

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, investeer je minder in uitgaven. Ontzettend veel consumenten betalen vaak meer voor de telefoon bij hun belcontract, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk schaduwzijde van een abonnement is dat je als koper zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een telefonie abonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral slim voor de beller die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only telefoon abonnement vergelijken – Simlockvrije telefoon

SIM Only telefoon abonnement vergelijken – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only telefoon abonnement vergelijken
sim only abonnement

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is waarschijnlijk genoeg om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe internet en mobiel bellen abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only telefoon abonnement vergelijken

 

Scroll to top