SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een telefoonabonnement is niet altijd heel duur! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende smartphone. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te hebben is er de bekende “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een contract waarbij je uitsluitend een simkaart ontvangt en dus zelf een telefoon hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je per maand betaalt redelijk minder hoog zullen worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een SIM Only abonnement aangaat voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas starten bij €29. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je telecomabonnement.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoonabonnement betaal je je periodieke kosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone bepalen dat je na de contractduur je smartphone voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan kosten. Heel veel klanten betalen namelijk meer voor de telefoon bij hun abonnement, dan voor hun uiteindelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een telefonie abonnement is dat je als koper zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de Samsung smartphone los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral handig voor de koper die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only welke provider
sim only telefoon

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is over het algemeen genoeg om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere MB bundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top